home
  Gabriele Kohl
 

Vanaf mijn jeugd ga ik zingend door het leven. Toen ik 10 jaar oud was kreeg ik een blokfluit en met kerstmis 1977 had ik mijn eerste gitaar.
's Zomers ging ons gezin naar de camping. Terwijl mijn ouders in de caravan tv keken zaten mijn vriendin en ik in de tent met onze gitaren de sterren van de hemel te zingen. Songs of the 70ties! In 1990 werkte ik in County Kerry Kilarny. Ik had daar een baan in de international Youth Hostel "Agado House". In die tijd kwam ik na een lange muzikale pauze in aanraking met Irish Folkmusic. In het kantoor van de jeugdherberg vond ik een oude Spaanse gitaar, die heb ik gerepareerd. Ik maakte kennis met Gisela, die viool speelde. Veel van mijn collega's waren gek op Ierse muziek. Een zanger die toentertijd erg populair was heette Christy Moore. Toen ik hem hoorde zingen was ik direct verkocht! Elke week zaten we in de pub om naar muziek te luisteren. Soms gingen we als gasten naar sessies ergens op een boerderij. Samen met vrienden speelde ik veel muziek, bij voorkeur in de gemeenschappelijke ruimte van de jeugdherberg, omdat daar de beste akoestiek was! Toen ik na 7 maanden weer terugkwam in Duitsland had ik in mijn bagage het "Christy Moore Songbook" en al zijn bandjes die in die tijd te koop waren. In 2003 vertrok ik vanuit Schleswig-Holstein naar Zuid Holland. In Schiedam wonende, ging ik naar een sessie, die daar eens in de maand plaatsvond. Ik was doelgericht op zoek naar mensen met wie ik samen kon spelen. Nadat ik voor de eerste keer op de sessie had gezongen werd ik gevraagd of ik niet een keertje wilde optreden. Ik zei "ja". Die nacht voor mijn allereerste optreden op een podium heb ik geen oog dicht gedaan, zo nerveus was ik! De zaterdag van het optreden maakte ik kennis met Chris, Cees en Piet en het klikte meteen zodat we een afspraak voor een repetitie maakten.
In 2006 deed ik mee aan het Vocalisten Concours in Zierikzee en won daar de eerste prijs in de categorie "Lichte Muziek". Omdat wij, inmiddels als band bekend onder de naam Slán, het steeds drukker kregen met optredens moest ik een keuze maken tussen Ierse folkmuziek en Balinese Gamelanmuziek. Ik had namelijk ook al twee jaar in een orkest van het Rijksmuseum voor Volkerenkunde te Leiden meegespeeld....
Het was geen gemakkelijke keuze; ik houd van Gamelanmuziek, maar toch nog meer van treurige, hartverscheurende ballades en vrolijke liedjes!
 

terug naar Bandleden

   
         
  Slán 2011 Copyright (C)